Author Topic: RESOLVED - Bug (J2ME)  (Read 3790 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SannyRUS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Strange Wizard
    • View Profile
RESOLVED - Bug (J2ME)
« on: February 19, 2012, 04:45:02 PM »
Help please, I can not run the game. "Invalid appliсation." Phone model: Nokia 5130s - 2
Sorry if there is such a topic, I'm just out of Russia. :)
« Last Edit: April 20, 2012, 12:33:56 AM by Dweller admin »
...

Dweller admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 925
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #1 on: February 20, 2012, 08:15:34 AM »
Hello, I have received several reports of problems with the J2ME version. It seems like it doesn't apply to all phones though. The game installs and runs just fine on a Sony Ericsson. I think I know what the problem is (preverification of the jar file) and I will make several different versions available and hope that some J2ME user would be willing to help me test. May I contact you via e-mail once I have a version available for testing?

SannyRUS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Strange Wizard
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #2 on: February 20, 2012, 10:57:44 AM »
I am happy to help you. Here is my email: Strange_alex@mail.ru
...

Dweller admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 925
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #3 on: February 21, 2012, 12:56:46 AM »
I have released a new version of Dweller with (among other things) a modified build process for J2ME. Please give the new build a try and let me know if things are working or not!

http://www.dwellergame.com/2012/02/dweller-1167.html

SannyRUS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Strange Wizard
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #4 on: February 21, 2012, 12:40:38 PM »
I downloaded the new version of the game, but still the game does not start.
...

Dweller admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 925
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #5 on: February 22, 2012, 07:32:27 AM »
So you can install it without any problem but it doesn't start? I've heard of the exact same problem from other users. They are able to install and run files.dwellergame.com/j2me/old/1.91/Dweller.jad but anything newer than that doesn't work. I will keep investigating. Thank you SannyRUS.,

Dweller admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 925
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #6 on: February 22, 2012, 07:35:55 AM »
I can't help but think that this is related to the change from CLDC 1.0 to CLDC 1.1 that happened in Dweller 1.10.0. It only seems to be a problem on Nokia handsets. On the old Sony Ericsson K750 I have at home the game starts as expected. The user Kurt can also play the game on his Sony Ericsson: http://forum.dwellergame.com/index.php?topic=30.msg176#msg176

Dweller admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 925
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #7 on: February 23, 2012, 12:39:38 AM »
Ok, I've spent a few hours reverting back to CLDC1.0 (bye bye floating point operations... hello fixed point math). There is a new version for J2ME available (1.16.8). Please try it and let me know if it is working.

SannyRUS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Strange Wizard
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #8 on: February 23, 2012, 06:02:53 PM »
Strangely, the game just will not start. I decided to try to run the game from the later, and tell you which version of the game stopped running.
...

SannyRUS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Strange Wizard
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #9 on: February 23, 2012, 06:08:48 PM »
If you are not hard, could you create an archive with all versions of the game and give me a link to it? :)
...

X

  • Newbie
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #10 on: February 24, 2012, 07:19:40 PM »
If you are not hard, could you create an archive with all versions of the game and give me a link to it? :)
I think a lot of the old versions are posted here http://files.dwellergame.com/j2me/old/.

SannyRUS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Strange Wizard
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #11 on: February 25, 2012, 03:12:56 PM »
Guys, I'm a loser. :) I had just JAR and JAD set in one folder and all. Now it works, but it is with this version. With the previous version just does not work.
...

Dweller admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 925
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #12 on: February 26, 2012, 04:07:36 PM »
SannyRUS, are you saying that version 1.16.9 is working on your J2ME device?

SannyRUS

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Strange Wizard
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #13 on: February 26, 2012, 04:52:04 PM »
I downloaded, installed - works. :) Even if you install a Jar file.
...

Dweller admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 925
    • View Profile
Re: Bug (J2ME)
« Reply #14 on: February 27, 2012, 10:21:32 AM »
Great! Thanks!